Null budsjettrestriksjon

Etterspørselen etter luksusvarer i Norge har økt betraktelig de siste årene, men hvordan er det egentlig å ha null budsjettrestriksjoner og at man faktisk kan kjøpe seg akkurat det man ønsker seg, uansett pris?

Akersgata i Oslo, rett bak Stortinget har blitt fylt opp av luksusmerker og på Egertorget ligger kjøpesenteret Eger, som har fylt opp med det aller dyreste av vesker, smykker og sko. Men det er ikke bare klær som går unna – også bilsalget og champagnekorkene har gått til himmels.

Venteliste på luksusvesker

history-of-the-hermes-birkin-bag-hermes-orangeAlle har en drøm om å gå berserk en dag i livet, besøke alle luksusbutikkene man kan tenke seg og kjøpe akkurat det man selv ønsker, uten å i det hele tatt spørre om prisen. Men, for de fleste blir det dessverre med drømmen og man kjøper kanskje en merkevare, en eller to ganger i løpet av et år. Hva gjør en veske fra Cèline verdt 17.000 kroner og hva får nordmenn til å løpe butikken med en gang en ny modell har kommet? Har vi det så godt eller er det et motepress utenfra? En veske fra Birkin koster opp til 60.000 kroner og det er venteliste på opp til to år på disse. Mens arbeidsledigheten er høy ute i Europa er fortsatt økonomien ganske stabil her hjemme, og luksusvarene de går unna som aldri før. Det å eie dyre merker er uansett status og man ønsker jo også å se best mulig ut, ut i fra det budsjettet man har. Dette kommer vi uansett aldri bort ifra.

Hvordan tjene gode penger?

Nordmenn flest har ikke råd til å kjøpe merkevarer hver eneste uke, men mange har også tjent godt ved å være smarte, enten i form av investeringer eller å ha startet opp en egen bedrift. Hva kan man gjøre for å tjene penger til å få råd til alt man ønsker seg? En måte er å starte en egen bedrift, som tar mye tid, en annen er å investere de pengene man har satt av og som man har råd til å tape. Dette kan være i alt fra aksjer eller valuta, men også i spill på nett. Ved å spille Mega Fortune, kjemper man om flere millioner og dette er det kasinospillet som har gjort flest nordmenn til mangemillionærer.

Populære luksusvarer

rolex2De mest populære luksusvarene er vesker, men også biler, smykker og klokker går unna. For de fleste er det en drøm å kunne gå inn hos en gullsmed eller en urmaker for å kjøpe akkurat det man ønsker seg. For gutta er nok drømmen å kunne kjøpe en bil, helt uten et budsjett. For de fleste jentene er nok en stor diamant på fingeren eller rundt halsen en drøm.