Shopping-søndag

Norge i et nøtteskall

osloDet er ufyselig lite å gjøre i Norge på en søndag. Er det ikke utrolig? Overalt i verden setter folk ut mot butikkene på søndager, for å kose seg med familien, shoppe, spise god mat og deretter se film på kvelden. I Norge er det bare det sistnevnte som gjelder – sitte hjemme og spise god mat mens man ser på film. Men hva med shoppingen? Hva skal man gjøre på dagtid søndag? Alle butikker er stengt, selv kjøpesentre er stengt! Vil ikke folk tjene penger her i landet? Om du er butikkeier, hvorfor i all verden gidder du ikke jobbe på søndager? Folk er jo ute og vil bruke penger, vil du ikke ha deres penger? Selv i Sverige har kjøpesentrene søndagsåpent, alle storkoser seg og bruker tusenvis av kroner hver søndag. Det er jo det som er hele poenget med søndager! Vi er da langt ifra et kristent land lenger, vi kalles oss for en sekulær stat. Hvorfor ikke begynne å oppføre seg om en?

Hva skal man gjøre på søndager?

Heldigvis har vi internett som gir oss uendelige muligheter til det aller meste. Først og fremst kan man shoppe online – det har blitt en voksende trend, siden det er både brukervennlig og utvalget av varer man finner er bredere enn i Svinesund. Tenk hvor hyggelig det er å sitte med familien og velge ut noe for alle og enhver, det kan til og med bli en liten familietradisjon! Sitte hjemme på søndag, få et budsjett hver, så kan man sitte sammen og velge ut diverse ting man ønsker – én etter én. Har du koblet opp datamaskinen til TV-en, som mange moderne mennesker har gjort, er det ekstra moro, for da kan man sitte i sofaen og surfe. Hvorfor ikke spille Go Bananas! på et online casino, eller se en film rett fra nettet? Det å lese en bok er alltid moro, men det blir man nødt til å gjøre på egenhånd, med mindre man setter seg ned og hører på en lydbok – det er forresten også en moderne trend.

Utendørs underholdning på søndager

Er været lovende, kan det være avslappende å gå en tur hver søndag. Det er bevist at folk har lettere for å prate med hverandre mens man går. Man slipper rett og slett tankene fri. Går man tur med familien, kan man prate med ungene om deres liv, eller føre en interessant samtale med alle familiemedlemmene. Dessverre er det veldig få nordmenn som fortsatt går tur med hele familien – hvorfor ikke gjøre søndag til turdag igjen? Nede i landene ved Middelhavet er det et ”must” for hele familien å samle seg på søndager for først å gå tur, og deretter gå hjem og kose seg. Kanskje det er noe vi kan lære av?