Trender i ulike sammenhenger

Mote er mote, og snakker vi klær vet alle våre lesere at moten aldri står stille. Moten utvikler seg, nye trender dukker opp samtidig som andre falmer bort med tiden. Men dette gjelder ikke bare klær og tilbehør – trender står aldri stille, uansett sammenheng;

Mat

mat3Matoppskrifter finner man i massevis, både på nettet og i enhver bokhandel. Men selv om mange foretrekker å holde seg til tradisjonelle retter, har du minst like mange matelskere der ute som gjerne følger med på trendene i matkulturen. For noen år siden var det sushi om var trenden – alle ville lære seg å rulle sine egne sushi, samt prøve ut diverse japanske retter samtidig. Nå om dagen er det asiatisk mat som gjelder. Folk eksperimenterer med karri, sjømat og underlige grønnsaker man sjelden ser på Rema 1000. Spesialiserte butikker finner man dog overalt, spesielt i storbyene – derfor er det rimelig lett å hive seg på denne spennende trenden.

Spill

Ser man på spill som mote, er det temmelig klart at disse er avhengige av moderne teknologi. Etter hvert som teknologien utvikler seg, ser man også en evolusjon i spillene. Nå om dagen gidder ikke folk flest å kjøpe spill – det er nemlig et mylder av gratis spill tilgjengelige på nettet døgnet rundt. Spill du ikke trenger å laste ned engang. Pengespill har vært en voksende trend de siste årene, og NetEnt spill er den nyeste moten. NetEnt er faktisk en såkalt trendsetter, altså drar de markedet etter seg. Hver gang de slipper et spill, er det tusenvis av spillere der ute som kaster seg på det. Med god grunn.

Musikk

Som moteelsker vet du også at moten ofte gjentar seg. Den kommer kanskje ikke tilbake identisk lik den som var, men man kan straks kjenne den igjen. Slengbukser var for eksempel trendy igjen på begynnelsen av 2000-tallet. Ser du på musikken i dag (og ser bort fra MTV), kan man se en lignende trend innen musikk. Funky låter, låter med disco-elementer er på nytt å høre overalt, som om man var tilbake på 70- og 80-tallet. Musikken lages dog på helt nye måter, ofte uten instrumenter, derfor er det spennende å følge med.